Doorgroeien en kans maken op promotie

Stilstand is achteruitgang. Een cliché, maar op de arbeidsmarkt zeker waar. Ontwikkelingen in alle vakgebieden gaan zo snel, je kunt niet niets doen en toch goed blijven in je vak. Daarom is het goed om te kijken wat van waarde is om goed te blijven in je vak of hoe je in aanmerking kunt komen voor een functie die je graag zou vervullen. Hoe pak je dit aan?

Dit is wat je zelf kunt doen


Zelfonderzoek

Met kennis van je competenties, interesses en persoonswaarden kun je bewuste keuzes maken. Veel inzicht kun je krijgen door online testen. Bij een NOLOC erkende loopbaanadviseur kun je tegen betaling betrouwbare assessments doen. Maar er zijn ook gratis testen die je op weg kunnen helpen.

Bijvoorbeeld:

De beroepskeuzetest.

Competentietest.

Persoonlijkheidstest.

Als je meer nodig hebt om tot een goed inzicht te komen dan helpen we je natuurlijk graag.

Arbeidsmarkt verkennen

Als je weet wat je sterke competenties zijn en waar je interesses liggen kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen passen bij jouw competenties en interesses. 

Bijvoorbeeld via:

De beroepenvinder, welke functies passen bij jouw competenties.

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep.

Nationale Beroepengids biedt informatie over baankansen, salarissen en opleidingen van alle beroepen in Nederland.

Indeed laat alle online gepubliceerde vacatures zien. Via de vacatures vind je de door werkgevers gevraagde kennis en vaardigheden. 

Scholings­mogelijkheden onderzoeken

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Complete opleidingen op scholen of via commerciële opleiders, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen. 

Je moet een manier kiezen die bij jou leervoorkeur en persoonlijke mogelijkheden past. Er is geen goed of fout, als je je maar blijft ontwikkelen. 

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen en cursussen. 

Springest biedt een overzicht van trainingen, opleidingen en opleiders.

Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot max. MBO 4 niveau.

Netwerken

Je kunt natuurlijk officieel solliciteren voor een nieuwe baan. Maar het is nog beter als je via via voor een bepaalde functie wordt gevraagd. Dat kan bij jouw huidige werkgever, maar ook bij die andere waar je graag zou werken. Mensen merken je natuurlijk alleen op als je zichtbaar bent. Word expert in je vakgebied en deel kennis. Dit kan face-to-face maar natuurlijk ook prima online. LinkedIn is hierbij niet meer weg te denken. Misschien ben je al heel actief, maar zo niet, ga aan de slag met LinkedIn Bouw een netwerk op en volg personen die de functie hebben die jij ambieert. In de video van Utrecht University zie je hoe je een krachtig profiel maakt. 



Wij helpen jou graag verder!


Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen. We nemen dan contact met je op binnen 5 werkdagen. Wil je graag meteen geholpen worden? Je kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur ook bellen via 06-59947752.

Loopbaanadvies

Kom je er zelf niet helemaal uit en heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Na jouw aanmelding neemt één van onze adviseurs contact met je op om jouw vraag helder te krijgen. Misschien kunnen we je per mail of telefonisch adviseren, misschien heb je meer nodig. We plannen dan een afspraak in bij ons op kantoor. Onze gesprekken zijn kosteloos, onafhankelijk en vertrouwelijk. Jij bepaalt of je de uitkomsten met anderen wilt delen.

Loopbaantest met nagesprek

Het kan voorkomen dat je na je (zelf)onderzoek en ons gesprek nog steeds geen duidelijke richting gevonden hebt. We zouden dan een professionele test in kunnen zetten die uitslag geeft over jouw interesses, werkwaarden, persoonlijkheid en capaciteiten. De uitslagen worden nabesproken, zodat je weet wat de uitslag betekent en in welke sector(en) of beroep(en) jij past. Alleen jij krijgt de uitslag en je mag zelf bepalen wat je er mee doet. 

Informatie loopbaantest

Aankomende evenementen

Contactformulier


Stel je vraag via het contactformulier. We nemen dan binnen 5 werkdagen contact met je op. Het kan voorkomen dat onze reactie in de spam inbox terecht komt. Wil je deze ook in de gaten houden?


Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op